El festival Fira Tàrrega (Lleida), amb espectacles de teatre al carrer, va inaugurar ahir la 28a edició amb un programa que inclou fins diumenge la participació de tres grups de Balears: la companyia La Impaciència amb Radiografies, Produccions del Mar amb Seqüències i Au Ments amb Accions / Reaccions.
El director general de Cultura del Govern, Pere Joan Martorell, va comentar que "acudim de nou a una de les més importants fires d’Europa, perquè és un punt de trobada obligat". Des de l’estand que l’Executiu ha instal·lat a la zona comercial de la fira, Martorell va destacar que "totes les nostres obres a Tàrrega són de producció illenca amb autors de Balears".
D’altra banda, el director va revelar que "ens reunirem (avui) amb representants de la Generalitat de Catalunya per avançar projectes i definir millores del sector de les arts escèniques", i no va dubtar a afegir que "mirarem si podem arribar a algun tipus de convenis perquè més companyies mallorquines entrin en el circuit català de teatre".
Inauguració cancel·lada
Un ruixat va aigualir la inauguració de la Fira i va provocar la cancel·lació del primer espectacle, que havia d’oferir la companyia local Efímer.
Les funcions a l’aire lliure van quedar ajornades a partir de les vuit de l’horabaixa, encara que els dos primers muntatges de Balears, Seqüències i Radiografies, es van oferir al vespre amb normalitat.
El programa oficial del festival comprèn 59 espectacles durant quatre dies. La tercera part són muntatges que es faran al carrer. Hi ha circ, teatre de text, infantil, titelles i dansa. "Volem ser un territori creatiu", assegurà Pau Llacuna, director gerent de la Fira, qui va mantenir que "desitjam ser un punt de referència en la creació de les arts escèniques". Per Antoni Lladó, director de l’Institut Català dIndústries Culturals de la Generalitat, "la Fira és un referent consolidat i l’èxit no es deu mai a una casualitat, perquè és producte d’un esforç intel·ligent".
Una de les característiques de la Fira és la capacitat de posar en contacte les companyies que actuen amb els programadors dels circuits teatrals. "Tàrrega és una plataforma i alhora un aparador", afirmà Lladó. La novetat d’aquesta edició és la realització d’algunes produccions lluny de la ciutat de la comarca de l’Urgell. "Tenim espais nous amb actuacions enmig del camp o ocupant tot un poble de 270 habitants", explicà Joan Amézaga, batle de Tàrrega.•
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.