TW
0

Amb l’objectiu de donar un nou punt de vista a la pintura, arriba al museu Es Baluard Jason Martin, un jove britànic que, influenciat en l’obra Vista sobre Cape Arkona, del romàntic alemany Caspar David Friedrich, fa una passa endavant a l’experimentació amb les llums i les textures.

Aquesta mostra és la primera que incorpora la nova directora del Museu d’Art Modern i Contemporani, Cristina Ros, que ahir es mostrava "feliç" de "poder dur per primera vegada a les Illes Balears l’obra d’aquest artista que admir personalment". Set quadres de gran format que, en paraules del seu comissari, Fernando Francés, ofereixen «una nova dimensió a la pintura». «Jason Martin demostra que sempre queden territoris per explotar i sovint aquests camps estan en les coses més simples", definí Francés.

Tan simple com la pintura a l’oli damunt planxes d’alumini. Però amb una peculiaritat que du l’anglès a jugar amb les formes, la llum i la textura. "Quan pint involucr tot el cos en moviment. Faig servir pinzells grans que requereixen un gran treball físic, no només del canell, sinó de tot el cos", comenta l’artista que usa un pinzell especial i diferent per cadadcun dels quadres que pinta. Pinzells que, dins el seu treball creatiu, "es posen al servei del gest".

El resultat es pot veure en uns quadres que, tot i tenir una unitat cromàtica, ofereixen una tridimensionalitat lumínica que enganxa el visitant. "El mateix quadre t’obliga a mirar-te’l de prop i, cada mirada, cada punt de vista, és diferent. És com si el quadre estigués en moviment", comentà el comissari.

Els set quadres que es poden contemplar a Es Baluard incorporen noms com Vertigo, Dutch, Feral, Pantheist... noms que no són en va i que culminen l’obra de Martin que, com comenta, "l’obra no està acabada fins que no té el nom posat. El títol li acaba donant personalitat".

L’obra de Jason Martin es podrà veure fins dia 31 d’agost al museu Es Baluard que, en aquesta ocasió ha fet feina conjuntament amb el Centre d’Art Contemporani de Màlaga i la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM).