Pataky es presenta a Eivissa com una “al·lota normal”

El seu film obrí la competició oficial del festival pitiús

TW
0

La presència de l’actriu Elsa Pataky, que presentava la seva darrera pel·lícula, Máncora, fou ahir la gran atracció de la jornada inaugural de l’Eivissa Film Festival, en què també es projectà un documental sobre el narcotraficant Pablo Escobar.

L’actriu i model assistí ahir a la projecció de la coproducció hispanoperuana, "en la qual tres persones es deixen endur per l’entorn d’un poble amb un ambient molt semblant a Eivissa i al final s’adonen de moltes coses i prenen decisions fonamentals per al seu futur", explicava Pataky.

L’actriu espanyola, que interpreta la germanastra del protagonista i que s’embarca amb ell i amb el seu marit en un viatge ple de conflictes i descobriments, definí el seu personatge com el "d’una al·lota normal, molt real". Aquest fou un dels factors que la va animar a acceptar el paper i que "em permeté descobrir moltes coses sobre mi", declarà. "És una situació que li pot passar a qualsevol, que és molt habitual, ja que som molts els que ens adonam en un moment concret que no estam contents amb la nostra vida, que necessitam canviar-la però no trobam la manera de sortir-ne", apuntà.

A la projecció del film que obria la competició oficial van assistir, entre d’altres, l’actor cubà Jorge Perugorría i el compositor Nacho Cano.

Abans de Máncora arribà el torn de Pablo: Àngel o demonio, un documental en el qual es retrata la personalitat d’un dels narcotraficants colombians més destacats dels anys 90. A la cinta es barregen els testimonis i documents que l’acrediten com una ment criminal, però també els de qui van veure la seva faceta més humana. El festival continuarà avui amb la projecció de la pel·lícula italiana Sleeping around i de la comèdia The baker

El Sundance europeu

Sota el lema The independent Spirit, l’Eivissa Film Festival comença la seva segona edició i finalitzarà el proper dissabte amb una gala de clausura.El festival es vol posicionar com un punt de trobada de produccions independents de tot el món i aspira a convertir-se, segons diuen des de l’organització, "en el Sundance europeu". Al festival , en què participen 15 llargmetratges internacionals, inclou també un interessant cicle sobre el cine ecològic o un altre sobre l’alliberament del Tibet.•