LAURA ACEDO. Enviada especial a Madrid
En un ambient de màxima discreció, gairebé acaronant el secretisme, on les firmes de sabates guarden les propostes per a la tardor-hivern 2008/09 quasi sota clau, s'inaugurà ahir Modacalzado+Iberpiel, la gran trobada bianual de sabates i marroquineria a l'Estat espanyol.
550 expositors i més de 740 empreses, 31 de les quals provenen de les Illes Balears, omplen la fira de Madrid amb les darreres tendències. El Govern balear, a més, hi té un estand propi de 230 metres quadrats.
La línia que proposen les empreses de calçat de les Illes per al proper hivern són diverses i per a tots els gustos, encara que no per a totes les butxaques, ja que la majoria de les firmes es defineixen per a un públic de classe mitjana-alta.
Els mallorquins Barrats aposten per sumar qualitat i disseny en una única sabata. «Per a l'home hem seguit una línia de sabata d'estil anglès, amb la punta una mica afilada, una pell molt treballada i una sola còmoda», assenyalà la directora de gestió de la firma, Ana Guerrero.
Aurora Coll, del departament de disseny de la firma inquera Georges, indica que «la proposta de la nostra sabata d'home per al proper hivern no presenta grans canvis respecte de temporades anteriors. La forma és potser més allargada i les pells tenen una nota brillant». Georges continua un any més treballant amb el tipus de fabricació, que dóna llum a una sabata molt flexible i confortable, «volem que la sabata de Georges sigui com un guant», afegí Coll.
Directament des de Menorca, SOM·MITS presenta la que serà la seva línia de fabricació de sabates i bosses de mà. «L'hivern és per a la bota, còmoda i amb molta caiguda, amb pells suaus i tot tipus de puntes», avançà una de les propietàries, Marta Coll.
Pel que fa a Ballco, l'empresa pensa en una sabata de dona de 8.00 del matí a 20.00 del capvesre, que es pugui dur còmodament, sense renunciar al disseny «però clàssica», apuntà el fundador de la firma, Esteban Alcida, preocupat per la manca «de continuïtat del sector mallorquí de la sabata. Avui en dia els joves no volen ser sabaters i això ens està passant factura», precisà.
La consellera de Comerç, Francesca Vives, també visità la fira i es mostrà optimista pel que fa al futur del calçat balear, tot i reconèixer que «el volum d'exportacions de calçat de les empreses balears ha disminuït un 11 per cent respecte del 2006».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.