La gastronomia és a la vista al IX Campionat de Balears de Cuiners

L'Escorxador acull aquesta edició des de demà fins dia 2 de març

TW
0

El recinte de l'Escorxador acull des d'avui i fins el proper dia 2 de març, el Campionat de Balears de Cuiners, que enguany celebra la seva IX edició.Com a novetat, l'Associació de Restauració de Pimem, organitzadora de la trobada, introdueix enguany la I Fira de Tapes i Broquetes, perquè el públic pugui gaudir de tot el sabor dels productes mallorquins amb el disseny d'aquestes delicadeses gastronòmiques tan de moda actualment.

Un dels objectius del concurs, on hi participen dotze cuiners de Mallorca, Menorca i Eivissa, és «donar a conèixer la gastronomia balear i demostrar la qualitat de la nostra cuina» assenyalà el president de Restauració de Pimem, Juan Cabrera.

Pel que fa a la dinàmica del concurs, cada participant elaborarà, en un temps limitat a quatre hores, dos plats que un jurat format per nou experts en gastronomia valoraran i puntuaran per designar un guanyador. El primer classificat viatjarà a Madrid per representar les Illes en el Campionat d'Espanya de Cuiners, que tindrà lloc aa la capitat estatal el proper mes d'abril.

En el marc de les activitats d'aquest campionat de cuiners, l'organització «ha volgut lligar l'art de la gastronomia i el de l'audiovisual» assegurà Cabrer. El Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard acollirà la projecció del documental El pollo, el pez y el cangrejo real, dirigit per José Luis López Linares i produït per Antonio Saura. El passi tindrà lloc divendres dia 29 a les 19.30 hores.