La troballa d'una piràmide a la zona de Tlatelolco, al nord de la capital mexicana, donarà els arqueòlegs detalls nous de la vida de les asteques durant la construcció de la Gran Tenochtitlan, entre 1325 i 1338.
L'edificació més antiga ha estat localitzat a l'interior de la piràmide principal de Tlatelolco (al nord de la capital mexicana), per un grup d'arqueòlegs mexicans, que asseguren que aquest nou descobriment canviarà la cronologia d'aquest centre cerimonial i comercial, el més important del Mèxic prehispànic el 1337. El director de la zona, Salvador Guilliem, explicà que aquesta piràmide descoberta, de gairebé 14 metres d'alt, es podria haver construït devers tretze anys abans de l'estructura coneguda com a temple Major de Tlatelolco. «Els investigadors anteriors que havien descobert el temple Major de Tlatelolco, no hi entraren mai per la façana. Nosaltres hem entrat al seu interior, tant al nord com al sud, i hem descobert una altra piràmide, cosa que ens permet comparar la construcció amb la de Tenochtitlan i amb la de Tenayuca, per la seva tècnica de matrushka (piràmides superposades)», comentà Guilliem.
El 2008, els arqueòlegs investigaran per saber quantes estructures interiors hi ha en total i, principalment, la seva antiguitat amb precisió. Guilliem indicà que a prop del lloc, en un recinte colonial, també s'ha trobat, en una de les parets, un escut imperial de Carles V, llaurat en pedra.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.