Setze restaurants de Mallorca proposen una volta al món sense sortir de l'Illa

TW
0

El cafè del Gran Hotel de Palma acollí ahir capvespre l'acte de presentació del llibre Restaurants del món, a Mallorca.

Setze restaurants mallorquins, entre els quals hi figuren l'Asador Bolixe, el Bistro Torre Pelaires, Piccola Italia, La Yaya i el Shogun, representants de setze cuines del món, ofereixen un recull de trenta dues receptes i cent pàgines perquè el lector viatgi culinàriament sense haver de sortir de l'Illa. Així, restaurants hindús, sud-americans, italians i japonesos s'entremesclen amb els mallorquins, xilens, xinesos, castellans o els bascs, entre d'altres.

El llibre, que s'edita per primer pic, inclou un ampli reportatge fotogràfic i trenta-dues receptes provinents d'arreu del planeta i instal·lades a les cuines de restaurants de Mallorca, entre les quals es troben el foie-gras d'ànec flamejat amb poma, el bacallà confitat, el tiramisú, humos o maklubé.

Restaurants del món, a Mallorca neix amb l'objectiu fonamental de plasmar, de manera clara, l'actual mestissatge de la nostra societat, com també la pluralitat cultural existent a Mallorca.

La presentació d'ahir l'encapçalaren el director de l'Institut Balear de Turisme, Joan Sastre, el cuiner Toni Pinya, el president de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca, Antoni Mas, i l'editora del llibre, Belén Garcia. A l'acte, hi varen assistir nombroses autoritats, entre les quals va destacar la presència de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, o del delegat del Govern, Ramon Socias, entre d'altres rostres coneguts del panorama tant polític com social de l'Illa.

L'Associació de Restauració de Mallorca en posarà a la venda, des d'avui, un total de cinc mil exemplars a quaranta llibreries de Mallorca. Cada llibre tindrà un preu de venda d'entre 18 i 19 euros.