Allà a Tunis, el restaurant Le Malouf, al 108 de la rue de
Yugoslavie, feia temps "anys" que estava tancat per reformes. Cada
vegada que hi passava veia la porta entreoberta i els arbres del
jardí petit que guaitaven per damunt l'alta tàpia. Pensava que
seria interessant anar-hi, si un dia arribaven a obrir. El fet
d'estar a la vora del meu hotel em donava la possibilitat de
comprovar que l'antic restaurant mai no havia acabat les obres. Hi
havia moviment, però no de clients, sinó de treballadors que, tira
tira, suposava que algun dia ho tindrien llest.
Al començament del passat Ramadà quasi estava a punt. Fa un mes
funcionava a les totes. El local ha mantingut el seu nom clàssic:
Le Malouf, però la resta tot és nou, impecable. Des de l'entrada,
que dóna al bar, a la terrassa i al restaurant. El passat novembre
sortia de l'hotel i en dos segons entrava dins un món ple de
refinaments. El primer dia vaig conèixer el francès-espanyol
Thierry Espaze, director del local, també vaig triar una taula que
ja, cada nit, seria el lloc estratègic des d'on observar la vida.
Em sorprenia "però per què?" que a Tunísia hi hagués un establiment
tan ben preparat i amb un personal molt professional. Llavors, de
mica en mica, descobria que era gent que havia sortit d'una escola
d'hoteleria i que, per tant, coneixien perfectament el seu ofici.
El xef, francès, i el cap de sala, tunisenc, tenien l'art
gastronòmic i el tacte perquè la cosa anés perfectament. Així que
les meves nits tunisenques quedaren definitivament traslladades a
Le Malouf que, per afegitó, oferia la música en directe de
l'Orchestre Kaiserses. Obrien ampolles de Selian negre, i la
floració de la terra desbordava les copes. Sortien els plats de la
cuina i tot era una fantasia de composició, colors i sabors.
Dringaven les copes de cristall encès. S'enlairaven els esperits. I
cada dia, cada nit, alguna cosa especial prenia el vol dins la sala
gran de Le Malouf. Allò era el regal a dies de trotar encalçant
descobrir els llocs encantats de la zona. Anar al Mercat Central o
arribar fins a Zaghouan per trobar el començament de l'aqüeducte
que duia l'aigua fins a Cartago. Cada cosa formava part del «tot»
del país. Llavors, a la nit, cada nit, Le Malouf era redós segur on
fer vida. Molta vida.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.