TW
0

El centre cultural Sa Nostra, principal buc insígnia de l'obra social de l'entitat financera, obre les seves portes mesos després d'estar tancat per reformes.Palma recupera així un dels espais culturals emblemàtics de la ciutat.La remodelació de l'edifici, situat al carrer de la Concepció, ha estat dirigida pels arquitectes Francisco Pizà, Iciar de Basterrechea i Maria José Duch. Tres milions d'euros evidencien que, en l'àmbit de l'art i la cultura, també és cada vegada més necessari aplicar la dita «renovar-se o morir».

Reubicació d'espais i lluminositat són els conceptes clau del nou cicle vital que enceta el centre cultural. Un cicle que s'obrí ahir horabaixa amb la presència, entre d'altres, de la consellera d'Educació i Cultura, Barbarà Galmés; la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives; la consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró o la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon.

Després de ser rebuts personalment pel director de l'Obra Social de Sa Nostra, Andreu Ramis, els assistents a l'acte d'inauguració pogueren visitar les instal·lacions del centre cultural per després gaudir d'un concert a càrrec del Quartet Carmina, format per Matthias Enderle i Susanne Frank (violí), Wendy Champney (viola), i Stephan Goerner (violoncel).

La inauguració tingué lloc «exactament devuit anys després que el centre obrís les seves portes per primera vegada», explicà el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, tot afegint que «amb aquesta inauguració es culmina un any molt important», en una clara referència al 125è aniversari de l'entitat financera.La primera fase de la remodelació del centre cultural es desenvolupà durant l'estiu de 2006, moment en què es realitzaren canvis en l'Auditori del centre. El tancament de l'entitat, però, no fou necessari fins al juliol d'enguany, en què s'iniciaren les reformes més profundes.

L'eliminació de les barreres arquitectòniques existents, adaptant les instal·lacions a les noves normatives d'espais públics, i la incorporació dels darrers avenços tecnològics, caracteritzen la reforma d'un espai que han utilitzat quasi tres milions d'usuaris. Exposicions, projeccions de pel·lícules, concerts o conferències són algunes de les activitats que la programació del centre cultural de Sa Nostra ha ofert als ciutadans durant prop de vint anys i que continuarà oferint ara amb la cara ben neta.