La reina visita a Nova York la mostra «Mallorcan Landscapes» d'Es Baluard

Sofia recorregué l'exposició que s'acaba d'inaugurar al Queen Sofia Spanish Institute

La reina Sofia va recórrer el conjunt de l'exposició en companyia de Carme Serra, vicepresidenta del Museu Es Baluard, i la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar.

TW
0

La reina Sofia va assistir ahir dematí a l'exposició Mallorcan Landscapes. The Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Collection que s'acaba d'inaugurar en el Queen Sofia Spanish Institute de Nova York. A la seva arribada al centre que porta el seu mateix nom, Sofia va ser rebuda pel Cònsol General d'Espanya, Juan Manuel Egea, i l'arquitecte Santiago Caltrava i la seva esposa Robertina, una de les artífexs d'aquesta exhibició juntament amb la col·laboració de la consellera delegada del Queen Sofia, Immaculada d'Habsburgo, i la directora del Museu Es Baluard, Marie-Claire Uberquoi.

La reina Sofia va recórrer el conjunt de l'exposició en companyia de Carme Serra, vicepresidenta del Museu Es Baluard, i la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar. Aquesta mostra recull el treball sobre Mallorca de desset pintors, entre els quals s'han de destacar Antoni Ribas, Ricard Anckerman, Frances Roselló, Santiago Rusiñol, Joaquín Sorolla o Joan Miró.

En les obres de tots aquests artites es mostra el seu tribut especial als paisatges de l'Illa. L'exposició arrenca amb un quadre de 1872 d'Antoni Ribas per després continuar amb obres dels artistes Ricard Anckermann i Frances Rosselló, amb influències del romanticisme francès i el realisme. Entre altres pintors, també destaquen els catalans Santiago Rusiñol i Joaquim Mir i el belga William Degouve de Nuncques que fan ressaltar per la introducció del modernisme català i el simbolisme a l'Illa. De Rusiñol, es troba Son Moragues. Sa Muntanyeta (1903), mentre que de Mir i Degouve de Nuncques, Torrent de Pareis, Mallorca (1902) i Badia de Palma (1900), respectivament. Mentre que del mallorquí Antoni Gelabert destaquen les obres d'aquesta exposició, Murada i catedral a entrada de fosca (1903) o Esparra amb escala (1918-23). Després de visitar aquesta exhibició en el centre de l'Upper East Side de Nova York, Sofia es desplaçà a les conferències que també va organitzar ahir el mateix centre que porta el seu nom, on es donaren cita diferents empresaris catalans. El plafó de conferenciants del seminari, sota el títol de Barcelona. The Tipping Point, va estar format pel conseller delegat de Mango, Isak Andic; el Comte Godó, Javier de Godó; el president del Banc Sabadell i el conseller delegat de Media Planning, Leopoldo Rodes.