TW
0

L'Escola de Turisme de les Balears (ETB) acollí ahir el primer Encontre Gastronòmic Internacional al pati gòtic del centre, on més de 250 alumnes compartiren un matí multicultural. Per mitjà de diferents plats, elaborats per estudiants procedents de 29 nacionalitats de tot el món, els alumnes intercanviaren tradicions i sabors.

«La trobada sorgí arran d'observar que en una sola aula hi convivien alumnes que han vingut de diferents països, cada un amb la seva cultura, tradicions i cuina» assenyalà la directora de l'ETB, Coté Moreno. L'intercanvi multicultural va tenir, a més, la presència del responsable de Promoció Turística de l'Ajuntament de Palma, Pere Oliver, que destacà que «es tracta d'una trobada important per conèixer i per donar a conèixer les diferents cultures que conviuen actualment en una societat com la mallorquina».

El pati de l'escola presentà un gran nombre de plats típics alemanys, suecs, búlgars, polonesos, colombians, argentins, italians o francesos, entre d'altres, que s'entremesclaren amb la sobrassada, el camallot o el vi de la terra. «És una manera excel·lent de descobrir els gusts de diferents cultures», afegí la directora de l'ETB. L'acollida de la jornada pels alumnes fou molt bona i foren molts els qui hiparticiparen aportant les seves pròpies creacions gastronòmiques, elaborades en solitari o en grup. Des de truita de patates fins a tiramisú, passant per rodets de morcilla, rosquetes, salmorejo andalús o arròs dolç, entre altres plats. Els alumnes aprofitaren l'oportunitat d'assaborir un berenar poc habitual i alhora conèixer de més a prop, gràcies a les aportacions dels seus companys, una part important de la cultura d'altres països per mitjà d'algun dels seus plats més representatius. Així, l'Illa, la resta de les Balears, la Península i d'altres països en l'àmbit internacional s'intercanviaren receptes al llarg d'un matí multicultural.