El TaPalma clou cinc intensos dies de rutes gastronòmiques amb l'entrega dels seus premis

TW
0

Més de cent mil tapes servides en cinc dies. Aquest és el resultat final de la tercera edició del TaPalma, que enguany ha congregat més de 35.000 visitants en els 42 establiments que participaren en la cita gastronòmica.

El nou format, ja que enguany es duia a terme en els mateixos establiments, fou ahir la nota més comentada de l'acte de cloenda al passeig del Born, en el qual s'entregaren els premis a les millors tapes.

«La proposta de fer quatre rutes als mateixos restaurants ha estat la manera que la gent sortís al carrer per tastar les tapes», assegurà el cuiner Koldo Royo. Els horaris d'obertura o de tancament d'alguns dels establiments ha estat, per ventura, la nota grisa. Segons asseguraven ahir des de l'Associació empresarial de la restauració, l'any que ve s'establirà de manera diferent.

Així mateix, el balanç total de les cinc jornades ha estat ben positiu. I així ho demostren les xifres de visitants i la qualitat dels plats presentats.

Ahir capvespre, l'Associació entregà els premis als nou establiments guanyadors. Els membres del jurat, encapçalats per Koldo Royo, lliuraren els guardons als restaurants La Cuchara (tapa vi); Bruselas (tapa postres); La Rambla (tapa típica); Bar Beewi (tapa mallorquina) i Fornt de Sant Joan (tapa amb guspira). Els premis Tapes d'or, de plata i de bronze se'ls enduguren els restaurants Santa Eulàlia, Pepe Pintos i Tassili.

A més, el president de l'Associació, Antoni Mas, entregà el guardó Bou de Costitx a Koldo Royo pels seus anys de feina a l'Illa.