Tapalma du al centre de Ciutat cinc dies de gastronomia en miniatura

La fira se celebrarà entre el 10 i el 14 d'octubre

TW
0
L. ACEDO. Palma. La III Fira Internacional de Tapes estrenarà enguany un nou escenari, entre el 10 i 14 d'octubre. Cinc dies de festa gastronòmica pels carrers de diferents zones de la ciutat. L'organització proposa 4 rutes, per diferents establiments, per gaudir de la gastronomia en miniatura. Ahir es presentà aquesta tercera edició. Cristina Cerdó, primera tinenta de batle d'Economia, Treball i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma, definí Tapalma com «una activitat de dinamització dels sectors econòmics importants de la ciutat».

La novetat d'enguany és la seva obertura, ja que «surt del recinte habitual i s'obre a la ciutat», esmentà Antoni Mas, president de Restauració de Mallorca. Tapalma té l'objectiu de «dinamitzar Palma al voltant de la gastronomia, fomentar que els usuaris de bars i de restaurants surtin els dimecres, dia crític del sector, i crear un producte desestacionalitzador», afegí Cerdó. Enguany, el públic tindrà cinc dies per recórrer les rutes programades: el centre, la Llonja, Santa Catalina i la plaça d'Espanya " Conservatori, assaborint les tapes i gaudint de la ciutat.

Aquest nou format, creat sota l'eslògan «Tapalma per tot Palma», esdevé una oportunitat per als establiments per donar-se a conèixer i promocionar el seu negoci.

Tapalma inclourà premis per a les tapes més valorades. El prestigiós cuiner Koldo Royo presidirà el jurat del concurs. El públic podrà participar en una votació i optarà també a diferents premis. «Es tracta d'un projecte ambiciós i també engrescador», afirmà Cristina Cerdó. Tapalma començarà dimecres que ve dia 10, a les 12.00 hores al passeig del Born, amb sessions de cuina en directe i ima degustació gratuïta. L'acte de cloenda de la fira es durà a terme el dia 14, a les 17.00 hores, amb el lliurament de premis.