La cultura de la xocolata arriba a la Universitat

Més de 30 tipus de cacao s'han tastat en aquest curs de la UIB

TW
0

Igual com aquell qui tasta un bon vi, la xocolata s'olora, es palpa, s'esmicola, es prova i finalment es menja i desprèn aquella coneguda endorfina, hormona portadora de la felicitat. Això és el que han fet durant tota la setmana els quaranta alumnes que han participat al primer curs sobre La cultura de la xocolata, immers dins els cursos d'Estiu de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Joves universitaris, però també adults, padrines i nins han anat aquesta setmana a classe en un dels cursos més exitosos que ha tingut aquesta edició de la Universitat d'estiu. En total, els assistents han pogut tastar més de 30 tipologies de xocolata entre totes les seves variants: blanca, amb llet, negre o amb orígens de Madagascar, Cuba o Equador. A més, els professors Francisco José García i Josep Antoni Tur també eren els encarregats d'impartir les bases teòriques de la xocolata: la història, les propietats nutritives, l'elaboració, el cultiu i també aquells mites i llegendes, com ara que la xocolata engreixa o fa sortir grans. Mites que els dos professors s'han afanyat a desmentir.

Però la millor part del curs arribava sempre a l'hora de fer-ne les degustacions. Els alumnes havien de veure, olorar, tocar i tastar els diferents tipus de xocolata i anotar-ne totes les propietats en una fitxa especial que tenien per a l'ocasió. A partir d'aquí s'arriba a la conlusió que la millor xocolata és aquella que té un aspecte brillant, un tall net, no deixa bocinets quan es parteix, té una olor intensa, no es desfà entre els dits, és dura quan es mastega, granulosa quan es tasta i es fon lentament quan finalment es menja.