La música celta dóna el sus al cicle Cançons a la Mediterrània

Cinc grups d'arreu del Món actuaran a Palma fins al 17 d'agost

TW
0

El Parc de la Mar de Palma acollirà, a partir d'avui i fins al 17 d'agost, una nova edició del cicle Cançons a la Mediterrània. Cinc grups vinguts de tot el món seran els encarregats d'omplir de música les nits d'estiu palmesanes.

Els italians Folk Rose donaran el tret de sortida al cicle de concerts. La seva música d'arrels celtes és reconeguda a tot el món. Tot i que els ritmes celtes són el seu denominador comú, però, els sis components del grup combinen influències sonores que van des de la música clàssica fins al rock.

Des de fa quatre anys, Cançons a la Mediterrània aposta pel corrent anomenat «World Music», és a dir, per la mostra de grups, cultures i estils d'arreu del planeta. «El cartell intenta ser una mostra de les músiques del món», diu Pere Estelrich, l'organitzador del festival. És per això, que no només hi haurà concerts de grups de la Mediterrània.

El continent americà també serà present al Parc de la Mar. Per una banda, els cubans Vocaltempo oferiran el 20 de juliol una mostra de la seva música feta només amb la boca. El grup llatí actua sempre a capel·la, sense fer ús de cap instrument que no sigui les pròpies cordes vocals. Per altra banda, el 3 d'agost, és el torn d'Horacio de Tomaso Ensemble amb els seus tangos i milongas.

Els sons africans els duran el grup Àfrica d'Ivori, un grup de Costa de Marfil que, deixant enrere la fusió d'estils, porta a l'escenari la música i les danses tribals de l'Àfrica negra.

Completen el cartell Cris Juanico, què oferirà una actuació única i irrepetible, creada a propòsit per a aquest cicle, i el barceloní Daniel Cross, que fusiona els ritmes llatins i africans amb les seves arrels mediterrànies.