És evident que l'obra de Joan Miró, al costat de la de Joan Brossa o la d'Antoni Tàpies, té una importància cabdal en una mostra que també posa un èmfasi especial en corrents com Dau al Set, o en els conceptuals. Altres noms mallorquins o lligats directament a Mallorca són els de Miquel Barceló, José Manuel Broto (el saragossà que, tot i que viu i treballa a París, ha passat temporades a l'Illa) o el mallorquí establert a Barcelona Ferran García-Sevilla.
El muntatge també inclou creacions d'altres artistes com Frederic Amat, Antoni Clavé, Hannah Collins, Modest Cuixart, Fontcuberta (que ara mateix exposa obres a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma), Josep Guinovart, Joan Hernández-Pijuan, Robert Llimós, Perajaume, Jaume Plensa (que l'estiu passat va exposar la seva Jerusalem a l'Aljub del Museu Es Baluard) o Carles Santos (músic i artista valencià).
La mostra (que ha permès veure l'obra de creadors catalans, de Gaudí a Dalí, al Museu Metropolitan de Nova York) pretén donar a conèixer la vitalitat extraordinària de Barcelona com a centre d'art dinàmic i innovador. La dada de 1947 queda fixada per la figura de Joan Miró, que mostrà el seu treball a la Maeght Gallery per primera vegada en la que seria l'Exposició Internacional del Surrealisme, que causà un cert escàndol. I el 1948 naixia Dau al Set, una revista d'art i avantguarda que constitueix una coratjosa temptativa per reactivar l'immobilisme forçat arreu de l'estat espanyol després de la Guerra Civil.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.