TW
0

Toros, banderes, cervesa, el chupinazo de les dotze, xarangues, cercaviles, mocadors vermells, vestits de blanc... ja no cal anar a Pamplona per viure l'esperit de les festes de San Fermín. Des de fa 10 anys, el Bar España celebra a Palma els seus particulars «encierros» al voltant de la Plaça Major. El que va començar com una festa d'un grup d'amics de Pamplona s'ha convertit ja en una tradició que cada any agrupa més gent, ja siguin navarresos, mallorquins o també algun turista despistat que aprofita l'ocasió per fotografiar-se amb el torero en una imatge d'allò més Typical Spanish.

Amb una gran dosi de bon humor i una bona cervesa fresca per aguantar la calorada, a les 12 en punt petava el primer chupinazo. Joseba Salamanca, propietari del bar España explica que «aquesta festa s'ha consolidat i enguany hi ha molta més gent». Salamanca està encantat amb la festa i amb l'ambient que porta al seu bar «jo no ho faig per la caixa, ho faig pel barri, per fer ambient al carrer», diu. Un ambient, que malgrat que no dura una setmana com en el cas de Pamplona, no té res a envejar a la seva festa mare.