El Centre Cultural de la Misericòrdia de Palma acull fins el 14 de juliol l'exposició fotogràfica Nuvis d'Or. Es tracta d'una mostra de cinquanta «retratos de casar», és a dir, dels retrats que les parelles es feien el seu dia de noces a Banyalbufar durant la primera meitat del segle XX.
La mostra, que es va presentar ahir, és el resultat de la feina de Bany-al-bahar, l'associació cultural banyalbufarina sense ànim de lucre que es dedica a investigar i difondre la història i la cultura d'aquest poble de la Tramuntana.
El seu president, Francesc Albertí, fou l'encarregat de presentar ahir la mostra, juntament amb el batle del municipi, Mateu Ferrà Bestard. Bany-al-bahar va anar casa per casa a la recerca de les fotos dels habitants del poble. Recolliren un centenar d'imatges, de les quals s'han triat les més representatives.
A la Misericòrdia, a més de fotos s'hi pot observar l'evolució dels costums i els fets curiosos que envoltaven allò que era tot un esdeveniment social a l'època. Així, es pot veure el primer vestit de núvia blanc i com els cònjuges més baixets que la dona s'asseien a una cadira perquè no es notàs la diferència. També s'ha comprovat l'evolució de les cerimònies segons el decurs de la història. El 1940, just després de la guerra, fou l'any en què més casaments hi hagué a Banyalbufar.
Es tracta del testimoni plàstic d'una època en què el convit de noces era una xocolata amb ensaïmada a la casa dels nuvis i qui no tenia doblers per pagar-se el vestit es casava amb la roba de mudar.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.