Dins el programa d'activitats, destaquen enguany les actuacions dels mallorquins Maria del Mar Bonet i Biel Majoral, emmarcades en els actes nocturns que es realitzen a Prada de Conflent, Catalunya Nord. A més, la Universitat estiuenca centrarà part dels seus cursos i seminaris en el tercer centenari de la batalla d'Almansa.
El programa també dedicarà cursos específics a la vida i la història de les Illes Balears amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, que impartirà un seminari sobre la història, llengua i sociologia illenca.
L'Obra Cultural Balear i la Universitat de les Illes Balears són col·laboradors actius de la fundació de la UCE, i treballen conjuntament per fer d'aquesta un punt de confluència dels països i la llengua catalana. Diferents institucions donen suport a aquest projecte, entre ells, la Fundació Sa Nostra, que ha decidit reforçar la seva col·laboració mitjançant una beca de 100 per als alumnes matriculats a la UCE-Jove. «Els alumnes podran convalidar les hores lectives per 1'5 crèdits de lliure configuració», explicà Miquel Pasqual.
Es preveu que uns 40 alumnes de batxillerat de les Illes assisteixin als cursos de la UCE-Jove, segons explicà el patró d'aquesta Universitat, Joan Mir, que des de fa anys s'encarrega de coordinar la presència insular a la localitat de la Catalunya Nord.
Els alumnes mallorquins que participaran en aquests cursets són de Sineu, Felanitx, Manacor, Inca i Palma. Entre aquests destaca el cas d'una jove alemanya, estudiant d'Inca, que ha aconseguit una beca total en reconeixement al seu esforç d'integració, una nova proposta de la UCE per acostar la cultura catalana als nouvinguts.
L'Ajuntament de Palma també fou present a la presentació. La nova regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, declarà la intenció de l'Ajuntament de donar suport a la UCE d'ara endavant, i qualificà Prada com de «mirall de l'actualitat, i reflex de l'oci i el coneixement de la nostra terra».
Nascuda arran del maig del 68, la Universitat de Prada compta cada estiu amb uns 400 alumnes fixos i es calcula que enguany per les seves instal·lacions hi passaran prop de mil estudiants.
El canvi climàtic i l'entorn mediambiental; el mercat del llibre en català a les Balears; la llengua i la política o el teatre medieval són alguns dels cursos que impartiran els divuit professors i intel·lectuals que participaran un any més en aquesta trobada cultural i científica que congrega estudiants d'arreu dels Països Catalans durant el mes d'agost.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.