El quart volum sobre les cròniques i el receptari de l'Acadèmia
de la Cuina i del Vi de Mallorca, que aplega els dinars que ha duit
a terme l'associació des de setembre de 2001 i fins a l'estiu de
2006, es presentarà avui a partir de les 20.00 hores del vespre al
claustre del convent de Santa Margalida de Palma. Gabriel Morell
Solivellas és l'autor del volum, juntament amb el desaparegut Pep
Lluís Vidal Alcover, a qui se li dedica, i són les Bodegues José
Luis Ferrer les que s'han encarregat de l'edició, que recull en la
seva portada un il·lustratiu quadre de Riera Ferrari.
Segons explicà ahir Morell, aquesta col·lecció de llibres troba
el seu origen en les reunions que un cop cada mes realitzen els 30
socis de l'acadèmia entorn d'una taula. En ella se serveixen plats
típics de Mallorca regats amb bons vins de la nostra terra, ja que
una de les finalitats d'aquestes «bauxes» és «la recuperació de
receptes antigues». Aquests dinars tenen lloc els darrers divendres
de cada mes i es realitzen a espais amb «un cert encant cultural»,
com ara les Cases de sa Font Seca de Bunyola, sa Caseta des Cós
(Binissalem), la base naval de Sóller o Miramar de la família Vives
(Valldemossa), per citar-ne sols alguns. De cada un d'aquests
dinars, Morell en fa una petita crònica i en reprodueix els plats
que s'han consumit i la recepta per elaborar-los. Durant les
sobretaules, els acadèmics parlen dels plats.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.