El grup Al Mayurqa presentà ahir l'avanç del seu nou treball, Temps de revolta, que la formació defineix com el disc «més compromès» per fer front «a la dreta que fa molt de mal a aquest país; d'aquí a uns anys el dany que hagi fet serà irreversible, tant pel que fa a la política com pel que fa a la naturalesa», concretà ahir Toni Roig, autor de la lletra de la cançó No ens fareu callar, en què exclama que «no ens fareu callar, hereus sou de dictadura, no deixarem de cantar per molt que tengueu mà dura, no ens fareu callar polítics de dreta estantissa».
Roig, que presentà ahir el nou treball acompanyat de Pere Joan Martorell, indicà que aquest és el primer treball musical a l'Illa en què es mescla la música coral amb la tradicional. Al Mayurqa ha decidit que el cor tengui una presència important en el seu nou disc perquè «en el món clàssic el cor ja simbolitzà el poble i entenc que el temps de revolta l'ha de protagonitzar el poble», afegí Roig. «El món intel·lectual s'ha de rebotar; no pot ser que els polítics acabin amb el món artístic, que avui dia està molt viu», concretà.
D'aquesta manera, un cor acompanyat d'instruments mediterranis i procedents de la música tradicional mallorquina com poden ser els ossos, les castanyetes, la mandola i els terragins «revoluciona les jotes, el bolero i el fandango» per parlar dels temes del dia a dia com pot ser la polèmica del pont del tren de Palma, Salvem la Real, la batlessa de l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer. El grup també dedica una cançó a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar. Malgrat la crítica de les seves cançons, la temàtica del seu nou treball està tractada com un «divertimento».
Per la seva part, Pere Joan Martorell afirmà que «els regidors dels pobles haurien de donar cobertura als seus músics perquè els joves toquin i es donin a conèixer».
Al Mayurqa anuncià ahir que té previst presentar el seu disc Temps de revolta dia 30 de novembre al Palau de la Música Catalana. La seva intenció és mostrar el seu nou treball al públic illenc la propera tardor al Teatre Principal. En aquest sentit, Toni Roig apuntà ahir que «som un grup musical represaliat per les institucions i si no fos per les plataformes ciutadanes no tocaríem a Mallorca; aquesta és la nostra revolta, que feim amb l'idioma de la música amb la finalitat de plantar cara a la dreta mallorquina, que viu al segle XIV a l'estil feudal».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.