El mestre cuiner Antoni Pinya presentà ahir a la llibreria Born de llibres l'edició crítica del llibre Cuina popular de Mallorca.Sóller 1931 feta per l'editor Miquel Font. Es tracta d'una edició reelaborada i interpretada per Font de la primera edició d'aquest llibre, que es publicà a Sóller l'any 1931. Una de les peculiaritats biblogràfiques d'aquesta obra primerenca, que compta amb 500 receptes dividides entre primers plats i pastisseria, és que a Balears només se'n conserva un exemplar a la biblioteca pública de la Real.
Segons explicà Font, en aquell moment l'editor va tenir una visió «molt econòmica» del llibre, que fou venut sobretot a França entre els immigrants sollerics amb la finalitat de no rompre el vincle entre sollerics francesos i el seu poble natal.
Pel que fa al contingut gastronòmic, l'obra conjuga la cuina popular de Mallorca amb la francesa i la criolla.
«El llibre és un reflex de la cuina dels anys trenta en què, a més dels plats de subsistència, apareixen receptes de la cuina de les grans cases de Mallorca i de França», digué. Font fa una nova edició en què explica el context històric dels receptaris dels segles XIX XX i XXI, i alhora fa una anàlisi de l'obra a partir de l'estudi dels ingredients o del mètode d'elaboració.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.