TW
0

El llibre La cuina de Mallorca, que ja ha rebut el premi Gourmand World Cookboob com a millor llibre de cuina mediterrània, es va presentar divendres a Pollença. Aquest volum extens i exhaustiu, de l'historiador Jaume Fàbrega, ofereix un repàs de la història i la cultura de Mallorca, passant per l'economia i per la religió, gràcies a un recull de més de cinc-centes receptes i de la seva informació addicional. Aquest llibre és el cinquè de la col·lecció Ramon Llull d'El Gall Editor.

La presentació de l'obra, en la qual no pogué ser present l'autor per motius de salut, reuní prop de dues-centes persones al Club Pollença. L'acte de presentació va ser a càrrec del conseller executiu de Patrimoni i Identitat Cultural, Joan Cerdà; el conseller d'Economia i Hisenda, Miquel Àngel Flaquer; l'historiador Pere Salas; el director literari d'El Gall Editor, Toni Xumet; i l'editor Gracià Sánchez.

Tal com comentà Joan Cerdà, aquest no és tan sols un «receptari extraordinari», sinó un repàs de la nostra cultura i la nostra identitat que mostra el lligam de la cultura amb la gastronomia».

En el mateix sentit, el conseller d'Economia, Miquel Àngel Flaquer, va considerar que «entre tots hem de fer un esforç per mantenir la nostra gastronomia, com a mostra de la nostra cultura i de les nostres tradicions».