TW
0

El vent deixà de bufar amb força, fet que afavorí que molts ciutadans s'acostassin ahir a l'envelat de la II Trobada de Pobles del Món, al moll Vell de Palma. La mostra gastronòmica, amb diversitat d'especialitats típiques dels diferents països, atragué la curiositat de molts estrangers i residents. Tant és així que, segons l'organització, aquest cap de setmana hauran passat pel recinte més de vint mil persones.

Entre els estands més visitats hi havia el d'Argentina, que comptà amb la presència de membres de les seves cases regionals. Aquests oferiren en quantitat sandvitx de miga, facturas (dolços) i xoriço crioll.

També tingué molt de públic l'associació Xilens d'Inca, que aportaren berlinas, pebre, calzones rotos i mote con huesillo. A l'estand de Bolívia destacaren les salteñas i les empanadas. Un altre estat que conquerí el paladar dels visitants fou el d'Itàlia, amb els seus enormes formatges parmesans i la tomàtiga seca siciliana amb pa, a més del conegut cafè italià.

Durant tot el matí hi hagué balls de merenga i mangolina, típics de República Dominicana, a càrrec d'un grup de joves que lluïen unes vestimentes ben acolorides. Al migdia, la festa es traslladà a l'estadi Lluís Sitjar, on la consellera d'Immigració, Encarna Pastor, entregà els premis del Campionat Esportiu de la II Trobada de Pobles del Món.

La trobada gastronòmica al moll Vell es clogué ahir vespre, després d'un cap de setmana de degustacions dels productes dels vint-i-un estats participants.