Festa grossa ahir a Sóller. No només per la inauguració del túnel de sa Mola, sinó també per la nova imatge del litoral solleric que, des d'ahir, acull el parc de les Escultures, promogut des de la fundació Tren de l'Art i que recull en un sol espai l'obra de vuit reconeguts escultors mallorquins.
Salvador Martínez, Francesc Lorente, Pere Pujol, Glòria Mas, Francesca Martí, Joan Riera Ferrari, Joan Costa i Amador mostren la seva obra en un passeig que, com digué el batle de Sóller, Carles Simarro, «ha passat de ser un espai ruïnós a un indret idoni per passejar i gaudir de l'art de la gent de Mallorca».
A l'acte assistiren també el president de les Illes Balears, Jaume Matas; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el delegat del Govern, Ramon Socias; la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, i el conseller de Cultura, Francesc Fiol, així com també Pere A. Serra, president de la Fundació Tren de l'Art i Xavier Mayol, president del Ferrocarril de Sóller.
Precisament aquest darrer assegurà que «les escultures que miren cap a la mar són una metàfora del que som nosaltres mateixos. Gent que viu amb els peus a terra però amb els ulls posats a la mar».
Pere Serra es mostrà agraït al president de les Illes quan aquest va dir que «el seu objectiu era convertir Sóller en un dels indrets més bonics de la Mediterrània, i ho està aconseguint». Per Serra, però, aquest projecte no acaba aquí i no tanca la porta a continuar omplint el port de Sóller amb obres d'art de sollerics, mallorquins i, fins i tot, de reconegudes figures internacionals. «M'agrada continuar somiant i somiaré sempre», va concloure.
Al seu torn, Jaume Matas també s'acollí a la proposta de Serra: «Compartesc el repte que aquest projecte pugui tenir continuïtat», amb l'objectiu, va dir, «d'engrandir i convertir el port de Sóller en la capital de la Mediterrània».
A l'esdeveniment es pogueren veure també alguns dels artistes protagonistes. És el cas, per exemple, del solleric Francesc Lorente, que explicà el significat de la seva escultura: «És un homenatge a Ramon Llull i a Anselm Turmeda i al fet de ser catalans a les Illes». També hi fou present Glòria Mas, autora de l'obra Dialèctica, de la qual, va dir, «és un llibre obert que mostra la força que ens produeix la seva lectura».
Un tercer escultor present a la inauguració fou Joan Riera Ferrari, amb l'obra Es món de Galileu Galilei, representat per una base plana d'acer inoxidable fent referència «l'època en què es creia que la terra era plana» i una bolla de ferro simbolitzant les premonicions de Galileu Galilei.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.