El grup Sterlin parla del poder de destrucció que té l'ésser humà en el seu darrer treball, «Destroy»

TW
0

Sota el títol de Destroy, s'acaba de publicar el segon disc de la banda mallorquina Sterlin. Amb lletres que ells defineixen com «més radicals que en el pimer treball», el grup vol ser crític amb el món i «ser sincers amb nosaltres mateixos. No ens hem tallat. Parlam del poder que tenim tots per destruir el que ens envolta». La melodia, per altra banda, ens porta als orígens del pop-rock britànic més clàssic. Adela Peraita, vocalista, reconeix que canten en anglès cercant «una sonoritat especial que no té el castellà, molt més dur», i és gràcies a això que d'una balada que du per nom Son of a bitch n'han pogut fer un dels «moments musicals més màgics del disc».

El britànic Steve Withers és el gran compositor d'Sterlin. Igual que en el primer disc, totes les cançons porten el seu segell, tot i que, com reconeix Peraita, el treball té un poc de cadascú. «Steve hi posa els aliments i nosaltres els trempam. I a partir d'aquí l'amanida pot quedar més bona o menys», féu broma la cantant. Si bé en el primer disc, The loneliest girl of the word, les cançons ja venien del repertori personal de Withers, en aquest les cançons han estat creades de bell nou, de manera que «la música ha crescut amb nosaltres» i la banda hi ha pogut jugar més paper. Una banda formada per Adela Peraita (ex-Sunflowers), Steve Withers, Paco Torres, Toni Toledo (dels acabats de desaparèixer Sexy Sadie), Juanjo Rosselló i Jaume Amengual.

I amb el disc al mercat arriba també l'hora de començar la gira. Avui mateix, el grup enregistrarà un concert per Ràdio 3 i demà presentarà el disc en directe des de la Sala Sol de Madrid. El 15 de març iniciaran la gira a Pamplona i també tenen confirmada la seva actuació al Festival Alternailla, que enguany s'estén també a Menorca i a Eivissa. Així mateix, el grup confessa que no volen tancar la porta a l'estranger aprofitant que «enguany en tenim moltes més ganes que en el primer disc».