Mallorca es presenta a Arco 2007 amb només sis galeries illenques

Els artistes balears ja han atret l'atenció del col·leccionisme

TW
0

M.DÍAZ. Madrid.
Encara no eren les dotze del matí quan els primers punts vermells -confirmació de venda- al costat dels autoretrats puntejats i els vídeos d'Amparo Sard, a la galeria Ferran Cano, auguraven un bon inici per als galeristes i artistes mallorquins presents a Arco 2007, la fira internacional d'art contemporani de Madrid que aquest matí inauguraran els Reis i que compta amb menor representació balear respecte dels últims anys. Corea és el país convidat en una edició molt internacional.

Només sis galeries balears, totes mallorquines, han passat el filtre del comitè seleccionador de la fira. Són, a més de l'esmentada Ferran Cano, Xavier Fiol, Pelaires, Maior, l'alemanya Jule Kewening i Horrach Moyà. Aquesta última, seleccionada en l'apartat Projectes amb obres de Susy Gómez, de Girbent i de Carles Congost. Tots els llenguatges i suports, amb preeminència dels denominats 'nous', tenen cabuda a la 26a edició d'un Arco, de la qual els galeristes illencs destacaven les «millores» organitzatives en el primer dia de fira, obert només per a col·leccionistes i professionals del sector.

En l'aclaparadora diversitat de propostes, Mallorca aporta artistes internacionals, d'altres consagrats en el panorama nacional i joves emergents. D'aquesta manera, Ferran Cano ha viatjat amb peces de Pep Guerrero, del sempre crític Óscar Seco, del mediàtic duo Martín i Sicília i el pintor Cveto Marsic. Per la seva part, Pep Pinya ho ha fet amb Janis Kounellis, unes excel·lents peces en coure de Miquel Navarro, grans teles de Guillem Nadal, petites escultures de Sirvent, Domenico Bianchi o Mimmo Palladino, entre altres. Xavier Fiol aposta pels mallorquins Santiago Picatoste, Pep Llambias, Ricard Chiang, Xisco Bonnín o el català Joan Fontcuberta. A Maior la nòmina d'illencs és amplia: Amador, Joan Cortés, Mònica Fuster, Aina Perelló, Núria Marqués i Nicolás Woods.