Unes 3.000 persones assisteixen a la missa i benedicció de l'obra de Barceló a la Seu

L'Església dedicà una pregària a Barceló perquè pugui «continuar descobrint el misteri de les coses»

Fidels i curiosos volgueren acostar-se a veure l'obre de Miquel Barceló.

TW
0

Prop de tres mil persones s'aplegaren ahir a la Catedral de Mallorca per viure de prop el que sens dubte ha estat una fita històrica: la benedicció o inauguració de la intervenció de Miquel Barceló a la capella del Santíssim. Abans de la benedicció de la gran obra contemporània de l'artista de Felanitx, tingué lloc una cerimònia eucarística oficiada pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, i presidida pels reis Joan Carles i Sofia, amb la presència de Jaume Matas, president del Govern; de la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez; de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; del delegat del Govern, Ramon Socias, i de la batlessa de Palma, Catalina Cirer, entre d'altres convidats.

La missa s'inicià després de l'entrada de la comitiva al so de l'himne d'Espanya, i un cop a dins es pogué sentir eLocus iste d'A. Brucker interpretada per la Coral Universitat de les Illes Balears. S'escoltaren després les paraules de Murgui recordant el motiu de l'eucaristia, a més de Senyor teniu pietat i Glòria. Fou aleshores el torn de la Lectura del llibre del profeta Malaquies, de la Carta als cristians hebreus i de L'evangeli segons sant Lluc. Murgui oferí a continuació l'homilia, que començà en castellà i tancà en català. Es detingué «en el significat profund d'aquesta celebració d'avui», amb la qual es culmina la reforma de la capella del Santíssim. «De bell nou en la nostra llarga història de l'art, l'art contemporani entra en la nostra Catedral per ajudar a expressar i a viure la fe», indicà el Bisbe, qui destacà així mateix que la «centralitat de l'eucaristia tracta d'estar pedagògicament mostrada en les parets per la confluència de tota casta d'aliments, els fruits de la terra i la mar». Conclogué el seu sermó donant «gràcies a tots els que, des de la fe, han fet possible les celebracions dels set-cents anys i les darreres obres realitzades, especialment als membres de la Fundació Art a la Seu, a les institucions i als que no són entre nosaltres», recordant així l'esforç que realitzaren pel projecte el desaparegut bisbe Úbeda i el canonge Pere Llabrés.

En el torn de les pregàries, l'Església en dedicà una a l'artista: «Que el déu de la bellesa el beneeixi per continuar obrint espais per continuar descobrint el misteri de les coses». Després de la comunió, el conductor de la cerimònia, Xavier Bonet, director de la Cope, donà pas a la benedicció de l'obra de Barceló, que era ja des de feia uns minuts dins la capella.