El «príncep» de Sealand posa en venda el país més petit del món

El territori és una plataforma enmig de la mar

TW
0

El «príncep» Michael de Sealand ha decidit posar en venda la seva illa artificial davant les costes angleses, considerada com el país més petit del món. El principat de Sealand emet els seus propis passaports i segells de correus, i encunya la seva pròpia moneda; fins i tot té una selecció nacional de futbol, entre altres característiques d'un Estat independent. No és, tanmateix, un lloc molt còmode per viure-hi malgrat que ofereix excel·lents vistes marines, ja que consisteix en una plataforma de formigó sobre dos pilars, part d'un fortí de la Segona Guerra Mundial.

Per accedir-hi només es pot anar amb helicòpter o vaixell, i es troba a onze quilòmetres davant la costa de Harwich, al comtat d'Essex, el sud-est d'Anglaterra. El setembre de 1967, un exmajor de l'Exèrcit britànic anomenat Roy Bates es va establir amb la seva família en aquest lloc tan inhòspit, va proclamar-lo de la seva propietat i es va adjudicar a si mateix el títol de príncep.

Un any després, la Marina de guerra britànica tractà d'expulsar-lo, tot i que sense èxit. Un jutge va dictaminar que Sealand estava més enllà del límit de tres milles de les aigües territorials del Regne Unit, per la qual cosa escapava del control del Govern de Londres. El fill de Roy, Michael, explicà al diari The Times que «n'hem estat els propietaris durant quaranta anys i el meu pare ja en té vuitanta-cinc. Potser hi fa falta una cura de rejoveniment».