TW
0

La porta de la llibreria Embat, al centre de Palma, no ha aturat d'obrir-se. Durant tot el dia era un anar i venir de gent que cercava el seu llibre ideal. Difícil era trobar un moment per parlar amb la seva llibretera, Glòria Forteza, i saber quins han estat els llibres més venuts per aquestes festes.

Arribada la calma, la llibretera ens destaca tres obres de ficció mallorquina. Per als amants de la poesia, el de més sortida ha estat Nura de Ponç Pons. També reconeix com a «història molt atractiva» Quan tot comença, una novel·la de Pere Pons ambientada en el Santanyí dels anys 60 i que ha estat guanyadora del premi Gran Angular 2006. Per als amants dels llibres de «lladres i serenos», però, Forteza recomanava Mort a Madrid de Miquel Vicens i Escandell, premi Ferran Canyameres de novel·la negra.

En el gènere de no-ficció trobam també tres èxits de venda de procedència local. Hi destaca el llibre sobre les Possessions de Mallorca, de Tomàs Vibot, Palma Romana, passa a passa de Miquel Ferrà i la II República a Mallorca de Albert Herranz i Joana Maria Roque.

Per a Forteza, una de les sorpreses d'aquestes festes ha estat Històries del carrer, un llibre de Conxa Forteza on es recopilen bona part dels seus articles escrits a Diari de Balears, il·lustrats amb un conjunt de fotografies en blanc-i-negre i que, segons la llibretera, ofereix «una presentació molt acurada».

Però, de tots els llibres que hi ha a les parets de la llibreria, n'hi continua havent un que s'endú tots els mèrits. És L'Església del Mar d'Idefonso Falcones, una publicació que, segons Forteza, «és tan venuda en català com en castellà», que ha arribat ja al milió d'exemplars venuts. El segueix de molt a prop, però, un altre èxit de vendes, Kafka a la platja, d'Haruki Murakami.

Pel que fa a les tendències durant aquestes festes nadalenques, la propietària de la llibreria reconeix que «han baixat una mica les vendes del llibre gros de regal, però continua l'interès pels llibres de caràcter local amb il·lustracions i fotografies».

Tot i que Nadal és sens dubte una època idònia per regalar llibres, hi ha una cosa molt clara, «el millor comprador de llibres, és sempre el mateix lector», cosa que ens porta al fet que, durant aquestes dates, són molts els ciutadants que han decidit autoobsequiar-se amb el millor regal: un llibre.