Un emotiu homenatge a Joan Pons inaugura el curs del Conservatori

L'acte conclogué amb l'actuació del baríton amb la seva filla al piano

TW
0

J.M.N. Menorca.
L'acte inaugural del curs acadèmic 2006-2007 del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, divendres a vespre al Socors de Ciutadella, es convertí en un autèntic homenatge a la música, simbolitzat pel lliurament de la Medalla d'Honor de la institució al baríton ciutadellenc de fama internacional, Joan Pons.

Sense cap dubte, l'intèrpret menorquí es va erigir en l'insigne protagonista de l'emotiva vetlada, en un auditori replè on s'aplegaren devers 300 persones per demostrar-li el seu afecte. Tres vegades hagué d'interrompre Pons el seu parlament, després de rebre la Medalla d'Honor de mans del conseller de Cultura del Govern balear, Francesc Fiol, per l'emoció patent que li aquest «grandíssim honor» li produïa, i que el feia parlar amb la veu mig nuada.

Un altre dels punts àlgids va ser el final de l'acte, quan amb la Capella Davídica sobre l'escenari com a espectadora d'excepció, va fer la seva entrada Joan Pons. Acompanyat al piano per la seva filla Joana, sorprengué el públic amb dues peces fora de programa: Amics, germans i una ària de La Traviata de Verdi.

Va ser un magnífic punt final, per a la solemne cerimònia que havia començat dues hores abans, amb el públic dempeus i amb el claustre de professors del Conservatori, acompanyats per Josep Prohens (director), el conferenciant José López Calo; la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló; el batle de Ciutadella, Llorenç Brondo; el conseller de Cultura, Francesc Fiol; i l'homenatjat Joan Pons. La comitiva entrà al Socors mentre la Capella Davídica entonava eGaudeamus igitur.

La primera part de l'acte va tenir un marcat accent acadèmic, amb la intervenció de Josep Prohens, director del Conservatori; la conferència del musicòleg José López Calo; l'exposició dels mèrits del guardonat realitzada per Prohens -després de la interpretació de la Jota a càrrec del grup de balls populars Arrels de Sant Joan-, la imposició de la medalla a Joan Pons -amb el cant de la Capella, dirigida per Gabriel Barceló de dues peces del menorquí Gabriel Salord- i la inauguració oficial del curs per Francesc Fiol. En la segona part, la protagonista indiscutible fou la música.