TW
0


Els Monty Python, sorgits a Anglaterra en els anys 50, són considerats els millors representants de l'humor absurd, surrealista i enginyós. Les seves sèries de televisió, així com films de l'estil de La vida de Bryan, Els cavallers de la taula quadrada o El sentit de la vida, són una referència de l'humor arreu del món i els seus esquetxos s'han convertit en mites ben identificables.

Ara, la companyia madrilenya Yllana i la valenciana Imprebís han unit esforços i han recuperat el bo i millor dels Monty Python.

En un espectacle que dura devers una hora i mitja, els actors Carles Castillo, Richard Collins-Moore, Antonio de la Fuente, Fernando Gil, Diego Molero o Juan Cañas ofereixen una gran repertori en el qual el públic descobrirà el famós humor anglès en estat pur. En tot cas, han adaptat alguns guions i no ha de sorprendre que s'hi vegin guàrdies civils amb lligacames subtituint els bobbies britànics de la versió original.

L'obra Monty Pyton, Flying Circus es podrà veure a l'Auditòrium de Palma del 2 al 5 de novembre. Les companyies Imprebís i Ylliana, totes dues amb una llarga experiència en el teatre alternatiu, ja fa més de dos anys que escenifiquen aquesta peça per diferents teatres de la Península i la crítica s'hi ha mostra unànime: la rialla i els aplaudiments estan assegurats.

L'obra, que té petites dosis d'improvisació per contactar amb el públic, representa una trentena d'esquetxos del mític grup anglès. Qualcunes de les històries extretes dels xous de Monty Python són, a tall d'exemple, el comprador d'un lloro que torna l'animal a la botiga perquè aquest es nega a parlar, el de l'acudit més divertit del món (capaç de matar de riure aquell qui el llegeixi), el del turista que se sent enganyat per l'agència de viatge o la conversa del papa i Miquel Àngel sobre la capella Sixtina. En definitiva, històries quotidianes absurdes resoltes en la línia dels Monty Python, és a dir, de manera absurda.