Cabaret imaginari és el nom del nou muntatge que estrenarà a principis d'octubre la companyia Estudi Zero Teatre, un espectacle en format cafè teatre literari que se centra en textos d'autors contemporanis com ara Karl Valentin, Raymond Devos, Jean Claude Grumberg, André Breton, Edgar Alan Poe, Thomas Bernhard i Pessoa, entre d'altres.
Aquest espectacle, segons explicà Pere Mestre, director de la companyia, segueix la línia teatral que l'agrupació inicià el 1992 amb Vol en picat, i que es continuà amb Dins la sala, Els germans Sans i La família Sans. En aquest cas, l'obra s'estructura «en fragments de distintes durades que s'uneixen entre si a través d'elements escènics i entre els quals s'intercalen un total de quatre números coreogràfics», avançà.
«Els temes d'aquest muntatge són contemporanis i amb referències molt pròximes a l'actualitat de les Illes», com ara per exemple l'esquetx que porta per títoBrega amb paraules amables, que «es planteja com una revisió a la violència de gènere», un altre que fa referència al fenomen del mòbing o un altre que posa sobre la taula el tema del turime. També hi ha una crítica intrínseca a l'espectacle i un dels números de ball parla «l'obssessió per l'emmagriment».
En tots els casos «els temes es tracten no de manera agra, sinó irònica», amb la intenció de «convidar l'espectador a la reflexió», explicà Mestre, qui afegí que els texts originals «passen per la pedra de la creació» donant com a resultat «un muntatge proper, ple de referències a l'Illa».
A més, aquest Cabaret imaginari està «impregnat d'un to surrealista que desbarata una mica les històries» i que converteix l'espectacle en una «obra divertida amb escenes que poden ser còmiques, poètiques i fins i tot barroeres», concebudes per «generar situacions inesperades i ensurts, que entrin pels sentits als espectadors. És una obra concebuda com a teatre total».
Paral·lelament, amb aquest muntatge la companyia es planteja per primer cop «introduir un joc d'audiovisuals que permet crear escenes amb seqüències programades que doblen els personatges», indicà Mestre. L'encarregat d'aquest «experiment» serà el realitzador Nofre Moyà.
L'espectacle comptarà amb els actors fixos de la companyia, és a dir Pepa Ramon, Joan Pere Zuazaga, Laura Dalmau i Maria Rosselló, i amb tres noves incorporacions: Antoni Muñoz, Pere Bergas i Aina Maria Herrera. «A mesura que hem anat fent assaigs, l'espectacle ha anat prenent forma», comentà el director, el qual assegurà que «l'obra que finalment es representarà es fa una mica enfora de la idea inicial».
Revelà també que «serà un muntatge molt dinàmic que quasi no deixa respirar l'espectador», perquè es produeixen «moltes accions simultànies». «De moment, tenim 18 personatges definits i més de 20 transformacions», digué, després d'assegurar que «els espectadors passaran una bona estona».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.