TW
0

X.RIUTORT.Palma.
Any rere any, a la Nit de l'Art es van afegint ofertes complementàries dins els itineraris de les galeries i museus. Pel caràcter festiu d'aquesta cita, diferents espais varen oferir degustacions i entreteniments musicals per amenitzar més, si escau, les visites a la façana més creativa de Palma.

El Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard oferí a la terrassa un concert a càrrec de la Jove Ensemble ACA (Àrea de Creació Acústica) dirigit per Andreu Gomis.

Música contemporània
La formació, integrada pels músics del taller «La interpretació com a experiència global de l'expressió musical», destinà la primera part de l'audició a una creació en temps real, on es pogueren sentir diferents exercicis d'improvisació lliure, com monòlegs musicals, conversacions a duet, i diàlegs a trios.

A la segona part s'interpretaren peces fetes per a la Nit de l'Art: Rere el tal de Xavier Carbonell, Da Stieg ein Baum de Xavier Gelabert, Dumb Music de Javier Argumal, Fragmente II d'Hosokawa i Concert op.24 d'Anton Webern.

L'Ajuntament de Palma també volgué animar els carrers amb música en viu, conscient de l'envergadura i transcendència d'una festa com aquesta que no només enceta la nova temporada de les galeries, sinó també simbolitza la tornada dels palmesans després de l'estiu centrífug. Així, al Born, al costat de l'obra dedicada a Eak Tai Ahn i de la ferida oberta del passeig, hi hagué l'actuació del grup de jazz Andreu Galmés Trio. A la plaça del Roser, Mariano Miranda delectà els vianants amb interpretacions de guitarra clàssica. Per animar la resta d'espai hi hagué l'actuació itinerant del grup de percussió Banasanou, que passeja els seus ritmes pels carrers i els centres d'art de la ciutat vella.

Una altra proposta musical fou el concert a la plaça Weyler del Jazz Classic Quintet que amenitzà la vetllada amb un repertori d'estàndards de jazz.

Fora del circuit oficial també hi hagué altres propostes com a la galeria Claudio Cappelinni on es fusionaren la dansa i les músiques del món.