El primer curs de l'Escola Superior d'Art dramàtic començarà a mitjans d'octubre

L'antic esquaix del carrer Morer serà la seu del centre després de la seva adaptació

Els vint-i-quatre alumnes del nou centre podran gaudir d'una mediateca molt completa en la planta baixa de l'edifici. Fotos: J. TORRES.

TW
0

El primer curs de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears començarà les classes cap a mitjans del mes d'octubre, després que hagin finalitzat les obres d'adaptació i adeqüació de l'antic centre d'esquaix «San Francisco» (situat al carrer Morer de Palma), que serà l'edifici que albergarà el centre educatiu. Així ho anuncià ahir Carles Molinet, director de l'Escola Superior d'Art Dramàtic, el qual publicà el nom de cada un dels 14 professors que impartiran les assignatures i també la llista provisional dels 24 alumnes que han superat les proves d'accés, per als quals s'obre un breu termini per presentar recursos, abans que dia 20 comenci el termini de matriculació.

En la matèria d'Interpretació, el manacorí Pere Fullana impartirà l'assignatura d'Interpretació I; el menorquí Pitus Fernàndez, Tècniques d'Improvisació; i el francès Philippe Peychaud, Tècnica d'interpretació amb màscara (màscara neutra). En matèria de moviment, l'italià Miquel De Marchi impartirà acrobàcia; Joan Carles Bellviure i Norman Taylor es partiran l'assignatura d'anàlisi del moviment, la coreògrafa Maria Antònia Oliver farà Dansa, i la valenciana Maite Villar, Expressió Corporal. Maria Esperança Mulet impartirà ortofonia, Mateu Grau, tècnica de la veu i Haim Isaacs, veu i cant. En matèria de música, Maria Araceli Vidal farà Llenguatge musical i en Teoria teatral, Juan Antonio Arranz (Madrid) s'encarregarà d'Història de les arts de l'espectacle i Teoria de l'art i la comunicació. Jesús Lozano (Conca) farà classes de Literatura i teoria dramàtica.

Les obres d'adaptació i adequació de l'edifici que acollirà l'escola, que començaren el passat mes de juliol, han estat «tutelades» per la feina d'un ampli equip de professionals integrat per l'arquitecte Jaume Vidal, el consultor tècnic Dino Ibáñez, i la interiorista Marta Valldosera, entre d'altres. Segons explicà ahir Ibáñez, «es tracta d'un edifici idoni» per acollir el centre, ja que «les pistes d'squash tenen el sostre alt i això va molt bé» per fer-hi aules. «Crec que el projecte està sortint rodó», declarà satisfet, Ibáñez.

Per la seva banda, Vidal comentà que l'edifici compta amb uns 1.300 metres quadrats, distribuïts en tres altures. La planta baixa allotjarà un vestidor, una sala d'esbarjo pels alumnes i una biblioteca mediateca; el primer pis, quatre aules pràctiques i una de teòrica, així com un petit auditori amb capacitat per a unes cent persones, i la darrera planta es destinarà a dues aules d'expressió corporal i pràctica i també allotjarà les oficines de l'equip de direcció del centre. «Les principals millores s'han fet per adaptar l'edifici als minusvàlids, aplicar mesures contra incendis i també per reforçar les parets i els sostres», ja que les necessitats de l'escola són diferents a les que tenia l'antic esquaix, sobretot perquè és previsible que hi hagi més gent, per no parlar de les condicions que ha de reunir cada aula per adaptar-se a la seva funció.