TW
0

JOAN SAMPOL. Manacor.
Amb motiu del 80è aniversari de la creació del Museu d'Història de Manacor s'han previst tot un seguit d'activitats que van encaminades a la difusió del patrimoni. Així, l'arqueologia és una de les parts més importants i més representatives de les col·leccions del museu. Per aquest motiu es va pensar en la possibilitat de reunir per primera vegada els arqueòlegs de les Illes Balears. En aquest sentit, durant demà i passat demà es durà a terme aquesta trobada de 30 arqueòlegs illencs on s'exposaran els projectes que s'estan desenvolupant actualment a les nostres illes. En aquesta trobada hi col·labora la Secció d'Arqueologia del Col·legi de Llicenciats de les Illes Balears.

Per altra part, en el jaciment arqueològic de Son Peretó, a Manacor, es varen trobar el mes passat cinc tombes -una d'elles infantil- les quals van ser trobades a una habitació excavada en els anys setanta i vuitanta, amb un esquelet a cada una d'elles. Ara, aquests esquelets de l'època bizantina (segle V d.C.), únics a Mallorca, seran estudiats per una arqueòloga de Barcelona per aconseguir informació genètica i saber si eren tots de la mateixa família, quines patologies els afectaven i quina fou la causa de la seva mort, entre d'altres coses.

Pel que fa al jaciment de l'Hospitalet, que s'excavarà fins al 18 d'octubre, hi treballarà un equip de sis professionals juntament amb un grup de voluntaris i se centraran en la zona navetiforme del talaiot. En aquest sentit, els arqueòlegs esperen trobar nou material arqueològic sota les runes. La presentació de la primera trobada d'arqueòlegs de les Illes Balears i dels dos projectes d'arqueologia dels jaciments de Son Peretó i de l'Hospitalet van ser a càrrec de Malen Salas, directora del Museu d'Història de Manacor i per Maria Antònia Mercant, regidora de Cultura de Manacor.