Quatre espectacles illencs participen en el mercat escènic de la Fira de Tàrrega

Les companyies són En Blanc, Norai, Rafel Oliver Produccions i Teatre de la Sargantana

Caldentey, Llacuna, Fiol, Sureda, Fullana, Barceló i Olver. | MIQUEL ÀNGEL CANYELLES.

TW
0

XAVIER RIUTORT.Palma.
Quatre companyies de les Illes Balears participaran enguany en la 26a edició de la Fira de Teatre de Tàrrega que es du a terme entre el 7 i el 10 de setembre. Les peces són: La capsa de mu d'En Blanc, Bali de Norai, Falstaff de Rafel Oliver Produccions, i La fabulosa ciència del Dr.Grau i les bessones Grimm de Teatre de la Sargantana i Tàbata.

Es tracta, segons recordà el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, del «setè cop que participam amb un lloc propi, l'Espai Illes Balears». Aquesta és una de les cites més importants dins els països catalans pel que fa al mercat del teatre. Com aclarí el gerent de la Fira, Pau Llacuna, «és un esdeveniment pensat per donar a conèixer nous espectacles, en concret 80 companyies, 85 espectacles, 113 representacions al carrer i 105 en sales». Per tal de facilitar-ne la transacció, «hem unificat els estands a la llotja de comerç, on es posen en relació els professionals, tant els interessats a contractar-ne una actuació com els productors» afegí.

La Conselleria, a part de copatrocinar aquests quatre espectacles, disposarà d'un estand propi per posar en contacte programadors i representants de les diferentes companyies mallorquines que hi participen. També es posarà a disposició del sector dossiers sobre els altres grups illencs que no s'hi han pogut afegir. Es destina, segons puntualitzà Catalina Sureda, directora general de Cultura, «50.000 euros a la promoció exterior de les companyies illenques». «A més, aprofitarem també per publicitar la nostra Escola Superior d'Art Dràmatic».

Els representants de les tres companyies, Rafel Oliver, Pere Fullana (de Teatre Sargantana) i Marta Barceló (de Norai i En Blanc), agraïren al Govern el seu suport i la possibilitat de participar en aquesta fira tan important per al mercat en llengua catalana, «que no només és un aparador per donar sortida als espectacles, sinó que genera un torrent d'opinió favorable a les companyies» com subratllà Barceló.