La verema d'enguany guanya en qualitat

Les pluges de l'hivern i el descens de temperatures el mes l'agost han anat molt bé a la producció

TW
0

Els cellers de José Luis Ferrer de Binissalem començaren la verema el passat dimecres dia 23 amb la varietat de chardonnay, que és amb la que comencen la verema les vinyes de la comarca. «En aquests moments s'estan vermant les varietat minoritàries i per això ara no hi ha gaires vermadors. A partir de l'11 de setembre hi haurà més feina, perquè començaran a vermar-se les varietats més cultivades, com per exemple l'autòctona de mantonegro», explicà el copropietari dels cellers José Luis Ferrer, Josep Lluís Roses.

Roses també explicà que enguany es disposa de menys vermadors perquè actualment gran part de la verema es fa amb màquines que recullen el raïm de nit, que és el millor moment per fer-ho perquè es troba a més baixes temperatures. «No obstant això, algunes vinyes determinades, per les seves característiques, s'han de vermar a mà», assegurà el copropietari dels cellers binissalemeres. Pel que fa a les previsions d'enguany, Roses indicà que esperen recollir un milió de quilograms de raïm, uns 250 mil quilograms menys que l'any passat, en què aconseguiren el seu rècord. Pel que fa a la diferència respecte de l'any passat, Roses assegurà que «enguany recollirem menys raïm perquè hem apostat per un de millor qualitat. Hem tret raïm perquè el que quedi sigui més bo».

Quant a la millora de la qualitat, Josep Lluís Roses indicà que les pluges de l'hivern, el juliol sec i la baixada de temperatures del mes d'agost, a més del continu seguiment que es fa a les vinyes, han ajudat a la maduració del raïm i a la seva qualitat. Els cellers de José Luis Ferrer disposen de 120 quarterades de vinyes, que suposen el 60% del raïm que entra a les seves instal·lacions. La resta el compren a les vinyes de la comarca.