A la canera hi treballen dos veterinaris i vuit operaris que s'encarreguen d'atendre els animals, distribuïts en 120 gàbies que inclouen un espai tancat on tenen el menjar, l'aigua i una fusta per dormir, a més d'un altre espai obert per moure's. Encara que els empleats facin «molta feina», els animals tenen «manca d'afecte», ja que «no queda temps per passejar-los ni per jugar amb ells» atès que «el volum d'animals és molt alt», va comentar el gerent. Els treballadors segueixen uns protocols que comencen amb l'arribada al centre. Així, els cans hi estan quinze dies per norma; passat aquest temps, qualsevol persona pot adoptar-los. Si no són acollits després d'una setmana, se'ls sacrifica. «No té sentit que els cans estiguin en una gàbia tancats anys i anys», sentencià Morell.
No obstant això, s'ha de destacar el testimoni de Vanessa Fernández, una al·lota voluntària que cada setmana es dirigeix a la canera per endur-se'n «tots els animals que puc i més» perquè no siguin sacrificats. Fernández explicà que «som dues al·lotes les que feim aquesta feina. Acollim tots els animals que podem i ho pagam tot -prop de 35E per cada un- de la nostra butxaca». Comentà la poca predisposició de la canera a l'hora d'ajudar-les en aquesta tasca, ja que «pareix que els és igual si els animals moren».
La voluntària destacà que una vegada que han «alliberat» els cans de la mort, els cerquen una família. «En penjam la fotografia i les dades a internet i comença el procés d'adopció». Fernández afegí que els animals es troben en «condicions dolentíssimes» i que «hi ha molts de cadells que es moren de Parvovirus, una malaltia que afecta els cans i és molt contagiosa». A més, assegurà que l'horari de la canera, de dilluns a divendres, no basta per atendre tots els animals que tenen.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.