Menjars, sucs i gelats per fer minvar la calor

Cada estiu apareixen noves propostes per refrescar-se que conviuen amb les més tradicionals

TW
0

M.POQUET.Palma.
Estiu de ple, temperatures d'escàndol i molta calor. Aquest és el panorama que es respira tant a les platges com als carrers de Ciutat. Per això, qualsevol remei és vàlid per fer-ser espassar la calor, ja sigui cercant un trosset d'ombra o fent servir els ventalls. No obstant això, hi ha tota una sèrie de menjars i de begudes refrescants que ajuden a dur millor el temps estiuenc i a suportar el bater de sol d'aquests mesos.

Les begudes refrescants, els sucs, els batuts i els gelats juguen un paper protagonista en l'estació més calorosa de l'any, i són moltes les propostes que hi ha al mercat, passant per les més tradicionals fins a arribar a les més innovadores. Per una banda, el local La casa de la Fruita del carrer Jaume II de Palma disposa de sucs i de batuts de fruita natural de més de vint sabors distints i d'ensalades de fruita, tant de temporada com exòtica. El propietari de l'establiment, Àngel López, comentà que «els sucs que més es venen són els de maduixa, pinya, taronja, plàtan i melicotó, tot i que cadascú pot elegir els sabors més estranys que vulgui que nosaltres l'hi feim». També destacà que l'ensalada de fruita té «molt d'èxit».

A més, López assegurà que «gairebé un 70% dels clients que tenim són turistes, però de cada vegada pareix que els mallorquins comencen a substituir el cafè amb llet per un batut de fruita». D'altra banda, el Bar Bosch tampoc no s'atura de servir granissats d'ametla torrada, de cafè i de mandarina a l'hora que sigui. L'encarregat del local, Joan Torres, explicà que «les orxates de xufla també agraden molt» i que els clients solen acompanyar amb «les nostres llagostes de pernil dolç i formatge».

De tota manera, els gelats són una alternativa destacada per combatre la calor. L'emblemàtic Ca'n Joan de s'Aigo ofereix aquest estiu una gamma variada de gelats artesans que es basen en «gustos clàssics de sempre, com l'ametlla o l'avellana, acompanyats d'ensaïmada o coca de patata», assegurà Elionor Vic, la responsable de l'establiment. Vic puntualitzà que «els sorbets de fresa i d'albercoc» triomfen i que «la llet preparada gelada amb una coca de quarto també se serveix molt».

No obstant això, Vic digué entre rialles que a l'estiu «també servim xocolata calenta amb ensaïmades», tot i que els gelats i els sorbets són els productes estrella. Així, doncs, pareix que amb aquestes propostes refrescants la calor es convertirà en un factor secundari a l'hora de menjar una amanida fresca, assaborir un gelat o tastar un suc de fruita.