Una nit per gaudir dels Perseids

Més de tres-centes persones s'acostaren a l'observatori de Costitx

TW
0

A.H. Palma.
Com cada mes d'agost, la tradicional pluja d'estels va tornar a ser la protagonista del cel mallorquí, enguany una mica ennigulat i plujós. En el dia de la seva màxima plenitud, l'Observatori Astronòmic de Mallorca, a Costitx, va obrir les seves portes a unes 300 persones que van decidir canviar el terrat de casa per les vistes del planetari per observar el fenomen.

Curiosos i aficionats van gaudir de la nit a les sales del planetari, on tres grans pantalles mostraven els fenòmens que s'esdevenien al cel a temps real. A més, els més interessats van poder satisfer qualsevol dubte sobre la pluja de meteors.

Enguany la pluja d'estrelles ha pogut veure's des del dia 10 d'agost, festivitat de Sant Llorenç, i podrem continuar contemplant algunes estrelles fugaces aquesta setmana, ja que, en no haver-hi lluna, resplendiran més en l'obscur cel. Aquest regal de la naturalesa es produeix quan la terra travessa l'òrbita del cometa Swift Tuttle i les seves partícules creuen l'atmosfera. El fenomen ocorre a uns 150 quilòmetres d'altura i a una velocitat que assoleix els 100.000 quilòmetres per hora. Aquesta pluja és coneguda també com a fenomen dels Perseids, perquè gairebé tots els meteors que inunden el cel apunten cap a la constel·lació de Perseu, o com les llàgrimes de Sant Llorenç perquè coincideix amb aquesta festivitat.