Les teles reflecteixen un fetitxisme purista, amb l'objecte isolat.

TW
0

X.RIUTORT.Palma.
El pintor Domenico Gnoli (1933-1970), un dels artistes que donaren a Deià la fama internacional que té actualment, ha rebut un homenatge mitjançant un llibre que mostra la seva tasca artística realitzada des que arribà a Mallorca el 1963 fins que va morir a Deià, el 1970, a més de la seva biografia, fotografies i texts sobre ell d'alguns dels seus amics. El volum, editat en trilingüe per la Conselleria d'Educació i Cultura, serà presentat al pati del Consolat de la Mar demà a les 20.30 hores.

El llibre, amb el senzill títol de Domenico Gnoli a Mallorca 1963-1970, segueix la línia començada amb el volum dedicat a Matti Klarwein. Segons paraules de Francesc Fiol, conseller d'Educació i Cultura, «continuam el fil conductor de recuperar artistes que han viscut i creat a les Illes, creadors que hi trobaren el seu paradís». Yannick Vu, viuda de Gnoli i autora de l'obra, explicà que «Mallorca va treure el millor de l'artista» i recordà que la Fundació Yannick i Ben Jakober ha obert fa poc una nova sala on són exposades vuit grans teles del pintor, realitzades entre 1967 i 1969.

Les pàgines reflecteixen l'elegància de la trajectòria d'aquest artista italià resident a Deià i que «recull la major part de la seva obra pictòrica», segons afegí la coordinadora del llibre Gudi Moragues.

L'obra de Gnoli està regida pels camps de la llum, on l'artista juga amb les textures d'objectes quotidians. Al llarg de les 284 pàgines del volum, Vu recull nombrosos dibuixos i escultures del pintor, com també texts en els quals s'explica el context històric en el qual va viure Gnoli. 58 de les obres, 48 de les quals pintades a Mallorca, estan reproduïdes a tota pàgina i acompanyades pel seu corresponent esbós a la pàgina oposada.