Ventura: «L'especulació del sòl no només destrueix el paisatge, sinó el sistema de vida humà»

El cantautor de Xàtiva actuà ahir al monestir de la Real, on presentà algunes cançons del nou disc

TW
0

X.R.Palma.
El cantautor de Xàtiva Feliu Ventura actuà ahir al monestir de la Real, dins el programa reivindicatiu de la plataforma Salvem la Real. Avui torna a tocar a Esporles. El seu darrer projecte, fet juntament amb Lluís Llach, Que no s'apague la llum, fou guardonat per la millor cançó, àlbum, grup i directe dels premis Enderrock 2006.

-Què pensau del que passa al monestir de la Real?
-El problema de l'especulació del sòl es registra no tan sols a Mallorca, sinó a tot el món. Pens que s'ha de preservar el patrimoni mil·lenari que tenim, si es destrueix no es podrà recuperar. No només es destrueix el paisatge, també es destrueix el nostre sistema de vida humà. Però encara som a temps d'aturar-ho.

-Quina és la situació actualment de la cançó d'autor en català?
-Si ja és difícil viure de la música, encara més de la cançó d'autor als Països Catalans. El català és una llengua minoritzada i no té el suport que hauria de tenir per corregir això.

-Què ha suposat la vostra gira amb Lluís Llach?
-Ha estat una experiència molt enriquidora, tant en el vessant expressiu com en el compositiu. A més, hem ajuntat dos públics diferents i hem pogut transmetre el nostre missatge a molts de llocs.

-Podríeu parlar del vostre pròxim treball discogràfic?
-Es diu Alfabets de futur i està gravat amb Borja Penalba. Llach també ha participat en algunes cançons, com a pianista i vocalista. Serà un disc molt acústic i sortirà per setembre. Parla dels camins que fa una persona per al seu coneixement, i també critica els filtres que tenen els mitjans de comunicació.

-Com ha estat la vostra acollida per les diferente terres on heu actuat?
-Estic molt content de la feina que faig, j que permet conèixer molta gent i tenir una visió oberta del món. El públic dels Països Catalans és el mateix. Hi ha una manera d'entendre la vida molt semblant, no tan sols per la llengua, sinó també per la manera de viure, i perquè tenim els mateixos problemes.

-Quina és la «llum» que no s'ha d'apagar?
-La nostra llengua i cultura, que és el que ens uneix. La unitat és el que ens fa avançar.