TW
0

M.POQUET.Palma.
La meravellosa història dels nostres mots és un dels vuit cursos d'estiu que organitza l'Estudi General Lul·lià, entre els quals també destaquen el ja realitzat La cultura mallorquina davant la Guerra Civi i el que es farà durant la darrera setmana de juliol, Una mirada sobre el còmic. Estètica. Llenguatge. Història.

El secretari general de la institució, Jaume Vicens, explicà que l'Estudi General té una gran tradició a l'hora d'organitzar cursos i que, de fet, «fa cinquanta-cinc anys que es fa un curs d'espanyol per a estrangers». A més, cada estiu es duen a terme tres o quatre seminaris. La meravellosa història dels nostres mots tractarà fins divendres tres eixos principals. Un primer que s'anomena Paraules en l'espai i l'espai de les paraules a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona (UB) Joan Veny, que pretén aprofundir en l'estudi de la geolingüística i respondre a preguntes com «Per què serveixen els dialectes?».

Un segon tema és Història dels mots i històries de mots, que tractarà el professor de la UB José Enrique Gargallo, que aprofundirà en el lèxic romànic dins el context del català i del castellà. El tercer i darrer es titula Històries dels nostres llinatges i dels nostres noms de lloc, que porta endavant la també professora de la UB Reina Bastardas, que declarà que «hem començat des de la història dels temps remots fins a l'aparició dels llinatges».

D'altra banda, Vicens puntualitzà que «el curs està obert a tothom qui vulgui venir però interessa més a la gent que fa filologia». El seminari acaba aquest divendres amb una prova final adreçada a qui vulgui obtenir crèdits. Tot i que molts dels participants ja hauran obtingut respostes a la seva curiositat sobre els mots.