El secretari general de la institució, Jaume Vicens, explicà que l'Estudi General té una gran tradició a l'hora d'organitzar cursos i que, de fet, «fa cinquanta-cinc anys que es fa un curs d'espanyol per a estrangers». A més, cada estiu es duen a terme tres o quatre seminaris. La meravellosa història dels nostres mots tractarà fins divendres tres eixos principals. Un primer que s'anomena Paraules en l'espai i l'espai de les paraules a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona (UB) Joan Veny, que pretén aprofundir en l'estudi de la geolingüística i respondre a preguntes com «Per què serveixen els dialectes?».
Un segon tema és Història dels mots i històries de mots, que tractarà el professor de la UB José Enrique Gargallo, que aprofundirà en el lèxic romànic dins el context del català i del castellà. El tercer i darrer es titula Històries dels nostres llinatges i dels nostres noms de lloc, que porta endavant la també professora de la UB Reina Bastardas, que declarà que «hem començat des de la història dels temps remots fins a l'aparició dels llinatges».
D'altra banda, Vicens puntualitzà que «el curs està obert a tothom qui vulgui venir però interessa més a la gent que fa filologia». El seminari acaba aquest divendres amb una prova final adreçada a qui vulgui obtenir crèdits. Tot i que molts dels participants ja hauran obtingut respostes a la seva curiositat sobre els mots.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.