TW
0

JOAN SAMPOL. Montuïri.
Son Fornés, un dels poblats prehistòrics més espectaculars de Mallorca, celebrà ahir una jornada de portes obertes per donar a conèixer al públic l'estat actual de l'excavació. Des del passat 19 de juny fins dimecres que ve, 19 de juliol, es duen a terme les tasques d'excavació al jaciment arqueològic de Montuïri.

Cal dir que s'ha tret a la llum una espectacular plataforma de pedres planes en els voltants de la casa, de la qual encara no s'ha pogut esbrinar amb certesa quina era la seva funcionalitat. La intervenció està coordinada per Vicente Llull, Rafael Micó, Roberto Risch (membres de la Universitat Autònoma de Barcelona) i Cristina Rihuete (Museu Arqueològic de Son Fornés), i està finançada pel Consell de Mallorca.

El poblat es va fundar aproximadament en el segle IX abans de Crist i compta amb un total de tres talaiots i diverses cases on habitaven els antics pobladors. La seva seqüència d'ocupació, pràcticament ininterrompuda de més de 1.600 anys fa que sigui un jaciment de primer ordre per tal de conèixer l'evolució de la prehistòria mallorquina des de l'època talaiòtica (850-550 a.C.) fins al segle VII després de Crist. Aquest any els treballs de camp s'han centrat en l'excavació d'una d'aquestes cases talaiòtiques de planta arronyonada que es troba adossada a les parets del talaiot número dos, i han permès descobrir una gran quantitat d'objectes de ceràmica i eines de pedra i os.