El director de l'espectacle, Biel Jordà, va explicar que és «una obra de text amb música en directe, i no un musical». La capsa de mu és també una «obra d'amistat i d'amor», amb sis protagonistes que han de «tancar la porta del passat» per tal de poder mirar cap al futur. Jordà va destacar que ha intentat que la peça sigui «molt propera», mitjançant la creació de sis personatges amb els quals el públic es pugui identificar. En paraules del director, els papers dels actors que participen en el muntatge són els de «Peter Pans que necessiten anar endavant i començar una nova vida».
Aquest muntatge inclou una dotzena de peces musicals creades per la compositora Pascale Desmeules. Els instruments principals són el piano i «altres de jugueta» com tamborets o xilòfons. De fet, el títol de la nova estrena de la companyia En Blanc és La capsa de mu perquè és un dels instruments que s'hi utilitzen. Entre aquestes melodies destaca un blues que vol erigir-se en la «peça que defineix l'espectacle», i que ha de servir per mostrar-ne l'essència.
Jordà, que ha escrit l'argument amb Marta Barceló, puntualitzà que a La capsa de mu hi ha fragments autobiogràfics, ja que «tots hem viscut el fet de no poder gaudir de l'espai on jugàrem de petits» com si fos de «pura ficció». L'obra presenta «molts de colors» i inclou tant «moments molt sentits com instants en què es riu molt». El director afegí que la peça no s'estructura en diferents actes, sinó que es desenvolupa en un espai i en un temps concrets, i que resulta «molt aristotèlica». D'altra banda, un dels actors, Joan Manuel Vadell, explicà que La capsa de mu és aquella «obra que un actor sempre espera representar».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.