Un dels components bàsics per a qualsevol festa d'estiu és la
fresca. Si a això li sumam la música de les xeremies i el jazz, un
parlament entorn de la història del vi a la Mallorca musulmana, i
el vi, amb un tast comentat, el resultat no pot ser altre que
l'onzena edició de la Festa del Vi a la Fresca de Can Majoral, a
Algaida.
Passades les nou de la nit, unes 400 persones es van donar cita
dissabte a les instal·lacions dels cellers. Allà, se'ls va
obsequiar amb una copa que utilitzarien després per assaborir els
fruits de les karum (vinyes) algaidines, com les va anomenar
l'historiador i arabista Guillem Rosselló Bordoy durant la
conferència que va oferir, Vetlada del vi a Can Majoral estant, i
en la qual va relatar la història i característiques del vi i el
cep a les illes orientals d'Al-Andalus. Després, la música del
Miranda Jazz Trío va amenitzar la vetllada. Tot seguit va ser
l'enòleg de la casa qui va desvelar els secrets del Galdent, un vi
blanc, i el Turgent, una de les dues novetats presentades durant el
vespre. Aquest últim vi negre del 2003 està elaborat amb la
varietat de syrah, cabernet i madurat durant 12 mesos en bóta.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.