TW
0

Un dels components bàsics per a qualsevol festa d'estiu és la fresca. Si a això li sumam la música de les xeremies i el jazz, un parlament entorn de la història del vi a la Mallorca musulmana, i el vi, amb un tast comentat, el resultat no pot ser altre que l'onzena edició de la Festa del Vi a la Fresca de Can Majoral, a Algaida.

Passades les nou de la nit, unes 400 persones es van donar cita dissabte a les instal·lacions dels cellers. Allà, se'ls va obsequiar amb una copa que utilitzarien després per assaborir els fruits de les karum (vinyes) algaidines, com les va anomenar l'historiador i arabista Guillem Rosselló Bordoy durant la conferència que va oferir, Vetlada del vi a Can Majoral estant, i en la qual va relatar la història i característiques del vi i el cep a les illes orientals d'Al-Andalus. Després, la música del Miranda Jazz Trío va amenitzar la vetllada. Tot seguit va ser l'enòleg de la casa qui va desvelar els secrets del Galdent, un vi blanc, i el Turgent, una de les dues novetats presentades durant el vespre. Aquest últim vi negre del 2003 està elaborat amb la varietat de syrah, cabernet i madurat durant 12 mesos en bóta.