TW
0


El Celler Can Majoral d'Algaida presentà ahir la tradicional «Festa del vi a la fresca», una trobada que se celebrarà el proper dissabte a partir de les 21.00 hores entre amics i clients en un vespre que reunirà música, cultura, art i vi. En aquesta nova edició la festa dedicada al vi coincideix amb la presentació de dues noves botelles amb etiquetes de Toni Llabrés i Joan Costa, dos artistes que han contribuït amb el seu pinzell a ressaltar les qualitats enològiques d'aquest producte.

Can Majoral, indicà el seu gerent Andreu Oliver, és un celler familiar de caràcter ecològic que compta amb 27 anys de vida. Està especialitzat en les varietats autòctones i en l'adaptació de les foranes amb l'objectiu d'aconseguir vins de màxima qualitat gràcies a la seva experiència. La producció del Celler és d'unes 60.000 botelles per any i disposa d'un total de 17 hectàries de vinyes distribuïdes en dues plantacions de dues edats que produeixen dos tipus de vi, un de línia bàsica, amb tres varietats, i un altre de criança amb 2 blancs i 4 negres.

Els presentats ahir són el Can Majoral Purgatori, vi negre de criança de la varietat «ull de llebre», amb l'etiqueta del pintor Toni Llabrés, i el Can Majoral Turgent, vi negre de criança realitzat amb la varietat «syrah» amb un poc de «cabernet sauvignon», amb l'etiqueta del pintor Joan Costa. El celler ha estat guardonat amb el premi Bacchus d'Or de la Unió Espanyola de Catadors i disposa d'una capacitat de 80.000 litres i unes 120 bótes de roure.

Actualment el celler es preocupa més de la producció de qualitat que de la quantitat, seguint les recomanacions de la Unió Europea, que vol arrabassar una bona part de vinya. Cada vegada hi ha més hectàrees dedicades a les vinyes, i això podria fer perillar la comercialització de l'excedent. Tanmateix la situació a Mallorca és relativament bona, encara que a Binissalem per exemple, a la collita de l'any passat hi va haver un sobrant que no es destinà a la producció de vi.