El disc està compost per onze havaneres més una bonus track i hi trobam col·laboracions com les de Jaume Sisa, Paco Ibáñez, Cristina Vilallonga i Port Bo.
Rossell explicà que «són havaneres que anomeno colonials perquè l'havanera, com a gènere en si mateix, neix a les colònies i després, a partir d'aquest tronc, viatja cap a altres indrets». Pel que fa a la intenció musical del disc, la cantant afirmà que «teníem la intenció de conservar la puresa d'aquestes havaneres, la seva melodia. Nosaltres hem aportat una nova sonoritat però sense desvirtuar-les».
Rossell explicà que ha intentat mostrar un ventall ampli que reflecteixi tres trets: havaneres molt conegudes (com El meu avi, Rosina, mulata); havaneres amb una mica més d'investigació, en què la cantant he fet una recerca i ha trobat temes d'origen colombià (El adiós del soldado) i d'origen mexicà (Guarda esa flor); i, amb la intenció d'aportar quelcom a aquestes haveneres colonials, la cantant n'ha compost dues: Ruta de estrellasi Carbón de Ron. La primera parla del viatge que fa un mes i mig la cantant va realitzar a Ciutat Juarez, on es produeixen crims públicament anònims, on s'ha registrat la desaparició de milers de dones i on ningú no en sap treure l'entrellat. En aquesta havanera compta amb la col·laboració del músic Paco Ibáñez.
Com a bonus track la cantant ha inclòs De què parles havanera, una cançó que ja havia publicat el 1999. En paraules de la cantant, «el disc és un retaule de diferents havaneres amb un tractament musical no a l'ús però respectant-ne l'essència. He fet havaneres recollint el fil de la tradició, per això he inclòs al disc la col·laboració del disc Port Bo».
L'estrena del treball serà avui vespre. Després la cantant presentarà les seves havaneres a Reus, a Barcelona (Festival Grec 2006) i a Arenys de Mar.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.