El Centre Dramàtic d'Artà presenta una oferta formativa intermèdia

Els cursos combinaran sessions de caire teòric amb pràctiques

TW
0

J.A. ORDINES.Palma.
El curs vinent, el Teatre d'Artà, mitjançant el seu Centre Dramàtic, oferirà una innovadora oferta formativa, presentada ahir al Centre Cultural de Sa Nostra. Així, s'oferiran dues classes d'estudis. Per una banda, els d'interpretació, amb una durada de dos anys i amb un tercer curs d'especialització. En les classes, tres dies per setmana, s'hi impartiran entre altres disciplines: tècniques dramàtiques, improvisació, història del teatre, producció, tècniques de moviment, escenografia, veu i cant.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és proporcionar formació als actors i a les actrius en tots els camps de la interpretació, i prepara-los per accedir a escoles superiors. Maria Isabel Sancho, gerent del Teatre d'Artà, explicà que «els ensenyaments que oferim han de ser un escaló intermedi entre l'ensenyament amateur i el més elevat. En aquest sentit, un dels objectius prioritaris és preparar els alumnes per accedir a una especialització de grau superior».

Així mateix, es pretén la formació de persones que es dediquen a la docència de les arts escèniques. En acabar els dos anys d'aquests estudis, la Universitat de les Illes Balears atorgarà crèdits de lliure configuració a tots aquells alumnes que hagin superat els cursos, que seran en col·laboració amb el Servei d'Activitats Culturals de la UIB. És important destacar que, a banda de les classes regulars, es prepararan tallers monogràfics impartits per professionals del món del teatre, com són els actors Mamen Duch, Mònica López o Guillermo Heras.

D'altra banda, es durà a terme un curs pilot de cinematografia amb 180 hores, impartit pel professor Miquel Ramon i en el qual se seguirà un pla de producció d'un curtmetratge que es presentarà al final de l'any acadèmic.

El pressupost del qual disposa el Centre Dramàtic per començar aquesta nova etapa és de 24.000 euros: 18.000 de provinents de la Fundació Teatre d'Artà i 6.000 del conveni de col·laboració de Sa Nostra amb la institució.

La nova oferta formativa ha estat apadrinada pels actors Simó Andreu, Llum Barrera, Pep Tossar, artanenc, i l'escriptora Maria Antònia Oliver.

El Centre Dramàtic del Teatre d'Artà es posà en funcionament fa dos anys i, des de llavors, ha anat creixent en nombre d'alumnes i ha arribat als 200, segons Manolo Galán, regidor de Cultura de l'Ajuntament. Tanmateix, fins ara només s'hi havien ofert cursos de poca durada. Així, l'escola neix amb el propòsit de convertir-se en un referent de formació teatral de qualitat a les Illes.